Trágyák és segédanyagok a kertbe

Az erős és csodálatosan virágzó növényekért

Ahhoz, hogy növényei egészségesek és erősek legyenek, megfelelő támogatásra van szükségük. A Bloomling a kiváló minőségű ökológiai műtrágyák, növényerősítők és talaj-adalékanyagok specialistája. Ezek lehetővé teszik, hogy növényei teljes pompájukban virágozzanak, gazdag termést biztosítsanak, és életet vigyenek a talajba. Legyen szó rózsákról, évelőkről, cserjékről, zöldségekről vagy szobanövényekről, kínálatunkban garantáltan megtalálja növényeinek megfelelő, 100%-ban természetes műtrágyát.

Vásárlás kategóriák szerint

Trágyák és segédanyagok: 119 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

A megfelelő műtrágya minden növényhez

A műtrágya nem csak műtrágya. Emiatt különösen fontos ismerni az egyes műtrágyafajták tulajdonságait és hatásmódját, hogy a saját igényeinek megfelelő műtrágyát választhassa ki. Alapvetően a műtrágyákat három fő csoportra osztják:

  1. Szerves trágyák: Ebbe a csoportba tartozik az istállótrágya, a hígtrágya és a komposzt. Valószínűleg ezek a legszélesebb körben használt műtrágyák, amelyeket mindig is az egészséges növények növekedésének elősegítésére használtak.
  2. Szervetlen műtrágyák: Ezt a csoportot ásványi műtrágyáknak is nevezik, és mesterségesen állítják elő. Az ilyen műtrágyák fő összetevői általában a nitrogén (N), a foszfor/foszfát (P) és a kálium (K). A hozzáadott számkód - például 8-8-6 - információt ad az NPK összetevők arányáról.
  3. Szerves-ásványi műtrágyák: A vegyi adalékokat tartalmazó szerves műtrágyákat szerves ásványi műtrágyáknak nevezzük. Mindkét műtrágyatípus kombinálásával hatásuk optimalizálható.

Webáruházunkban ásványi műtrágyák széles választékát találja, amelyek teljes egészében természetes alapanyagokból készülnek, és némelyikük még biogazdálkodásra is engedélyezett. Ezek nemcsak a növények csodálatos növekedését biztosítják, hanem hosszú távon javítják a talajt is, ugyanakkor optimálisan környezetbarátak.

Melyik műtrágya illik a növényeimhez?

Az, hogy melyik műtrágya a megfelelő választás az Ön számára, egyrészt a növényeitől, másrészt a növények műtrágyaigényétől függ.

Számos különféle speciális műtrágya létezik, amelyeket pontosan az egyes növényfajok, például rózsa, évelő vagy zöldségnövények igényeihez állítanak össze. Ily módon pontosan azt biztosítják számukra, amire szükségük van az egészséges és erőteljes növekedéshez.

Választhat folyékony és szilárd műtrágyák közül is. A folyékony műtrágyák gyorsan ellátják a tápanyaggal a növények gyökereit, de eső esetén gyorsan kimosódnak a talajból. Ehhez képest a szilárd műtrágyák sokkal tartósabb hatást fejtenek ki, így gyakran csak szezononként kétszer kell kijuttatni őket.

Az optimális műtrágya végső soron nemcsak a kertben lévő növényektől, hanem a talaj minőségétől is függ. Egy professzionális talajvizsgálat segíthet meghatározni, hogy mely tápanyagok hiányoznak a kert talajából, ezért érdemes ezeket hozzáadni. De nem kell azonnal laborvizsgálat. Ha megnézi azokat a növényeket, amelyek maguktól megtelepedtek, nagyon sokatmondó lehet. A zsurló és a martilapu például a vizesedést, míg a csalán a megnövekedett nitrogénszintet jelzi.

Így kell megfelelően trágyázni

Az ágyásokban és a szegélyekben az ültetés előtt elő kell készíteni a talajt alapműtrágyával. Ez esetben tartós műtrágyát juttatnak a talajba felhasználásra kész műtrágya formájában. Majd a szezon során az ágyásban és a szegélyben lévő növényeket az adott növényfajra szabott speciális műtrágyával is kell ellátni. Természetesen egyéb növényekhez és szobanövényekhez is használható.

Webáruházunkban különféle műtrágyák széles választékát találja, amelyek nemcsak növényei csodálatos növekedését biztosítják, hanem a környezetet is védik.