Január – már most gondolni kell a következő kertszezonra

Január – már most gondolni kell a következő kertszezonra

Egész éven át Ertl Angelikával

Kint tombol a tél, ám gondolatainkban már minden a következő kerti szezon körül forog. Ertl Angelika legfontosabb tanácsait gyűjtöttük össze a januárban esedékes tennivalókról.

  • Az állatok segítése a kertben: A természetes kert egy olyan hely, ahol az állatok különösen jól érzik magukat. A tollas látogatók megsegítése igazán nemes feladat. A hideg évszakban való további táplálékforrás kínálására érdemes madárházakat felállítani vagy felakasztani. A háztól érdemes kicsit távolabbi helyet választani, hogy a madarak zavartalanul hozzájuthassanak a táplálékhoz. És nagyon fontos: Ügyelni kell arra, hogy a macskák ne érhessék el a madáretetőt.
  • Nem szabad megfeledkezni a növényekről: A téli időszakban is szükségük van a növényeknek egy kis odafigyelésre. Érdemes néhány hetente ellenőrizni őket. Szükség van e például öntözésre, szellőztetésre, vannak e rajtuk kártevők , végezzen ujjpróbát. Ez esetben a növények sikeresen túlélik a telet.
  • Termesszen télen is zöldséget: A mikrozöldek - 2,5-7,5 cm nagyságú, fiatal zöldségzöldek - remek lehetőséget kínálnak a friss, saját termesztésű zöldségek élvezetére télen is. Könnyedén nevelhetőek üvegházban vagy akár ablakpárkányon is – ez különösen jól működik speciális csíráztató üvegekkel és -tornyokkal. Brokkolit, retket, amarántot és sok más magot könnyedén nevelhet finom és értékes mikrozölddé, amely néhány nappal a vetés után be is takarítható.
  • Gondoljon a következő kertszezonra már most: éppen itt az ideje, hogy elkezdjen tervezni. Használja ki a hosszú téli estéket, hogy ihletet merítsen weboldalakból, tévéműsorokból, magazinokból és könyvekből, valamint elmerüljön a csodálatos kertvilágban.