Termékek hasznos rovarok számára a kertben

Hozzon létre optimális élőhelyet a hasznos rovarok számára

Ha kertje nyüzsgéssel és zümmögéssel teli, valamit jól csinál! Az olyan hasznos rovarok, mint a méhek, poszméhek és lepkék, számos értékes szolgálatot teljesítenek a kertben, és fontos szerepet játszanak a működő ökoszisztéma fenntartásában. Ezért még fontosabb, hogy a kertben a kis segítőkre vigyázzon, és úgy alakítsa ki kertjét, hogy a jótékony rovarok számára elegendő búvóhelyet és táplálékforrást kínáljon.

Vásárlás kategóriák szerint

Hasznos rovarok paradicsoma: 162 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

Ezek a jótékony rovarok szeretnék otthon érezni magukat a kertben

Kertje hemzsegni fog a hasznos kis lakóktól – ha megfelelő környezetet teremt számukra. Megfelelő körülmények között számos állatfaj otthon érzi magát kertjében, és alakítja át azt élő és virágzó paradicsommá.

A méhek és poszméhek gazdag termést biztosítanak

A gazdag terméshez elengedhetetlen, hogy a növények és a fák beporzottak legyenek. Ezt a rendkívül fontos feladatot a méhek és poszméhek úgy látják el, hogy szorgalmasan röpködnek virágról virágra, és így szállítják a virágport. Speciális méhtápnövény magkeverékek segítségével bárki ültethet olyan növényeket, amelyek a kertben a szorgalmas segítőknek a nektárhoz szükséges táplálékalapot biztosítják, így a méhek és poszméhek megtelepedését is a kertben. A rovarhotelek könnyen létesíthetők a kertben megfelelő helyre, fészkelőhelyként és téli szálláslehetőségként is szolgálhatnak. Ily módon hozzájárulnak a hasznos rovarok populációjának fenntartásához.

Fátyolka és katica levéltetvek ellen

A fátyolkáknak nemcsak gyönyörűen irizáló zöld szárnyaik vannak, hanem a levéltetvek természetes ragadozói is. Főleg ennek a légyfajnak a lárvái számára nincs nagyobb csemege, mint a növényi száron előszeretettel élő kártevők. És mivel minden nőstény akár 350 petét is rak évente, és minden lárva körülbelül 450 levéltetvet nyel el, a levéltetveknek szinte semmi esélyük. Még egyetlen katicabogár utódai is akár 100 000 levéltetvet fogyasztanak el a nyár folyamán. Ily módon mindkét rovartípus hozzájárul a növények egészségének megőrzéséhez.

Speciális rovarhotelek és áttelelődobozok telepítésével létfontosságú szállást biztosíthat a fátyolkáknak és a katicáknak, különösen a hideg hónapokban. Így jövő tavasszal újra kezdhetik munkájukat, és a téli álmot követően kielégíthetik a lédús levéltetvek iránti étvágyukat.

Futóbogár, mint sokoldalú fegyver a kártevők ellen

Lehet, hogy ezek a bogarak nem különösebben népszerűek feltűnő megjelenésükkel, de éjszaka sok hasznos feladatot végeznek a kertben. Miközben élelmet keresve rohangálnak a kertben, csigatojásokat, atkákat, tetveket, drótférgeket és Colorado burgonyabogár lárvákat esznek. Ily módon természetes módon szabadítják meg a kertet a rengeteg kártevőtől. A rét, a lóhere, a talajtakaró és a sövények biztosítják, hogy a futóbogarak otthon érezzék magukat a kertben. Kis levél- és fakupacok szolgálják őket téli szállásként, ahonnan tavasszal folytathatják hasznos munkájukat.

Így alakíthatja ki kertjét előnyös módon

Speciális virágkeverékek ültetése és fészkelő- és áttelelést segítő eszközök felszerelése mellett a következő szempontokat is figyelembe kell vennie, hogy kertjét jótékony rovarparadicsommá varázsolja.

  • Használjon természetes növényvédő szereket a vegyszerek helyett
  • Ne győzze le a kártevőket, mivel számos hasznos rovar számára fontos táplálékforrást jelentenek
  • Biztosítson búvóhelyeket levél- és fakupacokkal
  • Biztosítson változatosságot kertjében különböző növényekkel és vízforrásokkal
  • Az évelő növényeket ne ősszel vágja, hanem csak tavasszal, hogy a hasznos rovarok áttelelhessenek a virágszáron
  • Ügyeljen arra, hogy több növényt ültessen szimpla virággal, ne pedig dupla virágzattal.

Webáruházunkban mindent megtalál, amire szüksége van ahhoz, hogy kertjét a hasznos rovarok igazi paradicsomává varázsolja. Válassza ki a megfelelő termékeket kertje számára, és várja a nagyszerű kiszolgálást és a gyors házhoz szállítást.